lördag 25 juni 2011

Midsommar

Igår firades årets midsommar i arbetets tecken. Först ut var jag och på kvällen åkte den bättre hälften iväg för nattarbete. Lite trist är det men jag är van att Mange jobbar de flesta storhelgerna. Mamma kom hit och höll mig sällskap så det blev ganska mysigt ändå. Vi började med midsommarpromenad med både katt och hund. Skrotis, som inte fått någon presentation än, följer gärna med på äventyr och eftersom det faktiskt var på midsommarafton för fyra år sen vi såg henne första gången så passar det ju alldeles utmärkt med en presentation nu;

Elsa som är hennes dopnamn hittades övergiven på en äng av en kompis son. Han tog hem henne och gav henne mat men de kunde inte behålla henne och då fick vi rycka in istället. Det krävdes inte mycket så mycket övertalning för hon var så söt. Hon var ca fem veckor och låg i matskålen suttade i sig maten uppblött. Hon har en otrolig överlevnadsinstinkt och allt ska vara på hennes villkor. Inte så vidare sällskaplig men är med ändå. Från att ha varit så liten att hon fick plats i en tobaksburk så är hon lika stor som Ebba nu och är enligt husse en bra katt.

Midsommarmaten innehåller både sill och nubbe, så även här, och trots att detta inte är en matblogg får ni hålla till godo med en matbild. Notera att servetterna är slut för jag har inte varit på Sveriges största möbelvaruhus på ett tag och hamstrat.




1 kommentar:

  1. Himla gott och en jätteskön och slö midsommarkväll. Tack. Kram mamman

    SvaraRadera